به گزارش خبرنگار مهر، علی تهوری صبح یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: با توجه به افزایش قیمت برخی از کالا ها از جمله آجیل، شیرینی و میوه همزمان با شب یلدا به صورت ویژه نظارت بر گروه های هدف کالایی انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه در این طرح تمامی پایگاه های ثابت سازمان فعال خواهند بود، بیان کرد: علاوه بر این با استفاد از توان دستگاه های همکار تعداد شت های بازرسی در مرکز استان به بیش از ۱۵ گشت در روز افزایش خواهد یافت.
معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اضافه کرد: در شهرستان ها نیز متناسب با جمعیت صنفی برنامه ریزی برای تشدید نظارت ها بر سطح بازار انجام خواهد شد.
تشکیل ۲۷ میلیارد ریال پرونده تخلف
تهوری از اجرای هفت طرح نظارتی توسط این سازمان از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و گفت: در این مدت بالغ بر ۷۴ هزار و ۷۸ مورد بازرسی از واحدهای صنفی و خدماتی استان انجام شده است.
وی با اشاره به تشکیل و ارسال یک هزار و ۷۲ مورد پرونده به شعب تعزیرات حکومتی در این مدت، عنوان داشت: ارزش ریالی این پرونده ها بالغ بر ۲۷ میلیارد و ۷۴۲ میلیون ریال بوده است.
معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی همچنین از برقراری بیش از ۵۳ هزار تماس با سامانه ۱۲۴ این سازمان خبر داد و گفت: در این مدت از محل رسیدگی به شکایت های حضوری مردمی ۱۱ میلیارد و ۲۵۲ میلیون ریال در حق شاکیان برگشت داده شده است.
تهوری، عدم درج قیمت، عدم ارائه فاکتور خرید، گران فروشی و تقلب را از جمله بیشتریت تخلفات این پرونده ها اعلام کرد و گفت: بیشترین تخلفات در گروه های کالایی نیز مربوط به خاروبار، صیفی جات، انواع نان، لوازم خانگی، پوشاک و لاستیک بوده است.
وی با اشاره به طرح سهمیه بندی سوخت، گفت: به دنبال اجرای این طرح و به منظور جلوگیری از هر گونه افزایش قیمت کالا و خدمات طرح نظارتی ویژه ای از ۲۵ آذرماه در استان اجرا شد.
وی با بیان اینکه در این طرح بیش از هفت هزار و ۲۶۴ مورد بازرسی از واحدهای صنفی و خدماتی استان انجام شده است، بیان کرد: در این ارتباط تاکنون ۳۳۷ پرونده به ارزش یک میلیارد و ۳۵۱ میلیون ریال تشکیل شده است.
معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین در طول اجرای این طرح پنج هزار و ۵۶ مورد گزارش مردمی از طریق سامانه ۱۲۴ دریافت و ۲۳۶ میلیون ریال نیز از محل گزارش های مردمی در حق شکات برگشت داده شده است.
پویش مردمی « بدون قیمت نمی خریم»
تهوری با تأکید بر اینکه طبق قانون نظام صنفی تمامی متصدیان صنفی و خدماتی موظف به درج قیمت کالا و نصب نرخ نامه در معرض دید عموم هستند، بیان کرد: همین طور صاحبان صنفی و خدماتی باید فاکتور خرید کالاهای موجود در واحد صنفی را نگهداری و در زمان مراجعه بازرسان نظارتی آن را ارائه دهند.
وی با تأکید بر اینکه افزایش قیمت هر گونه کالا متاثر از افزایش قیمت سوخت ممنوع اعلام شده است، گفت: در این راستا افزایش قیمتی روزانه بیش از ۱۰۰ قلم کالایی به صورت ویژه رصد می شود.
معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه در بخش حمل و نقل درون شهری و برون شهری شهرداری و اداره کل راهداری متولی اصلی نظارت هستند، افزود: علاوه بر این بازرسان سازمان بر این موارد نظارت داشته و مردم نیز می توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف ضمن اعلا م به دستگاه های متولی مراتب را به سامانه ۱۲۴ اعلام کنند.
تهوری با اشاره به افزایش قیمت برنج و گوجه فرنگی در استان نیز گفت: برای کاهش قیمت این کالاها توزیع برنج در استان انجام و کماکان توزیع این اقلام ادامه دارد.
وی اضافه کرد: در ارتباط با گوجه فرنگی نیز همواره در طول سال های مختلف نوسانات منطقه ای کالا را داشته ایم و به محض اینکه کار برداشت گوجه در مناطق جنوب غرب آغاز شود شاهد کاهش قیمت این محصول خواهیم بود.
معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی همچنین به اجرای پویش مردمی«بدون قیمت نمی خریم» در استان اشاره کرد و گفت: عدم نصب قیمت کالا و خدمات یک تخلف محسوب می شود و مردم ضمن اینکه می توانند در صورت مشاهده این تخلف مراتب را به سامانه های نظارتی اعلام کنند از خرید کالا و خدمات بدون قیمت نیز خودداری کنند.
نظر شما